Interface

Pagina's

Eenmaal je ingelogd bent, kom je als eerste terecht op de overzichtspagina van ‘Pagina’s’.

Links zie je het menu met de titels ‘Inhoud’ en ‘Configuratie’. Je ziet dat het item ‘Pagina’s’ geselecteerd staat. In het midden zie je de lijst van bestaande pagina’s. Elke witte blok met blauw onderlijnde tekst stelt een pagina voor. Voor meer informatie over het opmaken van deze pagina's, ga je naar het hoofdstuk Paginaopmaak.

Helpcenter openen

Het is ook mogelijk om naar dit helpcenter te navigeren vanuit Geni. Daarvoor klik je bovenaan naast je naam op het vraagtekenen 'Helpcenter openen'.

Wat betekenen al die pijltjes?

Het pijltje dat vooraan de witte blokken staat, laat zien dat er nog extra onderliggende pagina’s zijn. Door erop te klikken, zullen die verschijnen. Zie je voor die pagina’s ook nog een pijltje? Dan kan je weer de volgende rij pagina’s open klikken. Je zal zien dat de witte blok ook telkens een stukje verder inspringt. Eenmaal je zo alle (nodige) pagina’s open hebt staan, krijg je een logisch overzicht van de lagen van jouw website, zoals weergegeven op de afbeelding.

Meer informatie over de onderverdeling van deze pagina, ga naar Wat is het verschil tussen losse pagina’s, footer, primaire en secundaire navigatie?

Formulieren

Klik links in het menu onder ‘Inhoud’ op ‘Formulieren’ om terecht te komen op deze pagina.

Links zie je het menu met de titels ‘Inhoud’ en ‘Configuratie’. Je ziet dat het item ‘Formulieren’ geselecteerd staat. In het midden zie je dat elke witte blok een formulier voorstelt (in dit geval, slechts één). Dat formulier kan je dan invoegen op één of meerdere websitepagina’s. Onder ‘Naam’ zie je de naam die men heeft toegekend aan het formulier en het aantal antwoorden laat zien hoeveel mensen het formulier reeds hebben ingevuld.

Waar worden formulieren gebruikt?

Een formulier zetten we op een websitepagina wanneer we willen dat de bezoeker iets invult. Dat kunnen zijn gegevens zijn om bijvoorbeeld een brochure te downloaden, of een bericht dat hij op de contactpagina typt om met jou in contact te komen. Het grote voordeel aan ons CMS is dat je dat gemakkelijk zelf kan samenstellen en op een pagina kan toevoegen. Meer informatie over hoe je formulieren opstelt en invoegt, lees je het hoofdstuk Formulieren.

Extra pagina's

Waarschijnlijk heeft jouw website extra items gekregen in het linker menu, buiten alleen maar ‘Pagina’s’ en ‘Formulieren’ die we reeds besproken hebben. Pixeo bepaalt voor de ontwikkeling van de website welke functionaliteiten voor jou specifiek een meerwaarde zouden zijn om zelf te kunnen aanpassen. Jij plukt dus ook de vruchten van ons eigen ontwikkelde CMS.

Natuurlijk is elk van deze extra pagina’s op maat ontwikkeld voor jouw noden, dus is het moeilijk om de interface of de achterliggende koppelingen uit te leggen, omdat die voor iedereen anders zijn. Heb je hier toch nog vragen over, mag je ons altijd contacteren.