Iconen

Hieronder vind je een lijst aan iconen die je zal terugvinden in Geni. Zou je niet weten wat een icoon betekent, kan je altijd terug naar hier komen om de betekenis te lezen.


Blauw oogje: iedereen op de site kan de pagina zien. 
Let op: dat is niet altijd het geval bij losse pagina’s, omdat ze niet hoeven gekoppeld te worden aan bijvoorbeeld de hoofdpagina of een overzichtspagina. Voor meer informatie hierover, ga naar Hoe bewaar, publiceer of verberg ik een pagina?

Grijs oogje met streep: niemand op de site kan de pagina zien. Jij kan ze daarentegen wel bewerken en deze aanpassingen bewaren. Zolang dit icoontje voor de pagina staat, is die niet gepubliceerd. 

Vierkant met pijl: bekijk deze pagina net zoals een bezoeker die ziet. De pagina opent op een nieuw tabblad in je browser. Ben jij, of iemand anders, de pagina nog aan het bewerken (bijvoorbeeld in een ander tabblad of een andere pc)? Dan zal je die wijzigingen eerst moeten opslaan vooraleer je dit in werking kan zien.

Drie liggende bolletjes: daar vind je extra functionaliteiten die je kan uitvoeren. Bij de pagina’s kan je hier bijvoorbeeld mee ‘Bewerken’, ‘Verwijderen’, ‘Kopiëren’ of ‘Publiceren’.

Drie opstaande bolletjes: die vind je enkel terug bij ‘Pagina’s’ in het begin van de witte blok, links van de pijl. Daarmee kan je de pagina’s onderling verplaatsen en zelfs van niveau/laag veranderen. Meer informatie daarover vind je onder Hoe verplaats ik een pagina?

Potlood: als je dit icoon ziet staan, betekent dat dat je het item kan bewerken. Je wordt dan meteen doorgevoerd naar de bewerkpagina hiervan.

Kruisje: als je dit icoon ziet staan, betekent dat dat je het item kan verwijderen. Er wordt nadien extra gevraagd om te bevestigen dat je het item zeker wil verwijderen.