Wat met succesberichten en redirects?

Succesberichten en redirects stel je in onder de instellingen tijdens het opstellen van een formulier. Bovenaan de pagina klik je op 'Instellingen' naast het woord 'Velden'. De laatste twee instellingen daarvan houden zich bezig met de succesberichten en de redirects.

Succesbericht

Je kiest eigenlijk tussen één van de twee opties: succesberichten of redirects. Alle twee is niet aangeraden. Het verschil zit hem in de opmaak van de pagina: bij een succesbericht is die automatisch gegenereerd, dat is de gemakkelijke optie, en bij een redirect verwijs je daar naar een zelf opgemaakte pagina.

Daarom heb je bij succesbericht een tekstveld om in te vullen. Daar typ je de tekst in die de aanvrager zal krijgen wanneer hij een formulier indient. Bijvoorbeeld: "Succes! Je aanvraag is verstuurd. We proberen hem zo snel mogelijk te beantwoorden."

Redirect

Redirect is dus een pagina die je zelf hebt aangemaakt. Daar heb je dus meer vrijheid in, omdat je dan een volledig nieuwe pagina zelf opmaakt. Dat kan bijvoorbeeld een losse pagina zijn die je verder nergens terug kan vinden op je website. In het veld selecteer je de pagina waar je naar wil doorverwijzen eenmaal de aanvrager zijn formulier heeft ingediend.