Hoe stel ik mijn ontvangers en ontvangstbewijzen in?

Ontvangers stel je in onder de instellingen tijdens het opstellen van een formulier. Bovenaan de pagina klik je op 'Instellingen' naast het woord 'Velden'. De eerste twee instellingen daarvan houden zich bezig met de ontvangers en het ontvangstbewijs.

Ontvangers

Als eerste duid je aan naar wie je wil dat ingevulde formulieren opgestuurd worden. In eerste instantie worden die bewaard in de database, maar optioneel kan je deze ook doorsturen naar andere e-mailadressen.

Onder 'Verstuur naar' kan een e-mailadres invullen en eventueel kan je nog personen mee onder copy (CC) of blind copy (BCC) zetten. Je kan ook nog een bericht toevoegen om duidelijk te maken dat er een formulier op de website ingevuld is.

Ontvangstbewijs

Als tweede stel je in welk ontvangstbewijs verstuurd wordt naar de aanvrager van het formulier. Het is goed om als aanvrager zelf nog een extra e-mail te krijgen ter bevestiging dat de aanvraag goed ontvangen is en het bedrijf die zo snel mogelijk gaat behandelen.

Onder 'Verstuur naar' krijg je alle velden die je in dat formulier manueel hebt toegevoegd. Daar kies je natuurlijk het veld voor e-mailadres, in de veronderstelling dat je dat reeds aangemaakt hebt. Anders heeft dit ontvangstbewijs natuurlijk geen nut.

Voor meer informatie over succesberichten en redirects, lees je het artikel Wat met ontvangstbewijzen en succesberichten?