Hoe stel ik een formulier op?

Om formulieren op te stellen, ga je naar de pagina 'Formulieren' onder 'Inhoud'. Daar zal je al je formulieren opgelijst zien staan als je die al hebt toegevoegd, zoals het voorbeeld hieronder. Om een nieuw formulier aan te maken, klik je op de blauwe 'Toevoegen'-knop.

Velden

Dan krijg je volgend venster, zoals onderstaande afbeelding. Hier krijg je de mogelijkheid om de naam van je formulier in te vullen. Deze naam zal de bezoeker niet zien. De naam is enkel om het voor jou overzichtelijk te maken, en zodat je het formulier herkent wanneer je het wil toevoegen.

Daarna kan je onder de knop 'Veld toevoegen' een invulvak toevoegen voor de bezoeker. Je krijgt een hoop opties die elk een soort veld voorstellen.

Voor meer details over de soorten velden, ga je naar het artikel Hoe ga ik aan de slag met de velden in mijn formulier?.

Het contactformulier van Pixeo ziet er in Geni bijvoorbeeld zo uit:

En zo ziet dat eruit op hun website. Het formulier is in een lay-out van 50%-50% gezet aan de rechterkant.

Instellingen

Tijdens het bewerken van individuele formulieren krijg je bovenaan twee mogelijkheden: standaard staat 'Velden' aangeduid, maar je kan ook naar 'Instellingen' gaan. Hier kan je enkele noodzakelijke dingen instellen die nodig zijn om formulieren vlot te laten verlopen.

Voor meer informatie daarvoor, kan je volgende twee artikels raadplegen: