Hoe werken de algemene instellingen van mijn Geni CMS?

Hier bekijken we de instellingen voor jouw website die we vinden onder 'Configuratie' en 'Instellingen'.

Als eerste zien we de websitenaam, die spreekt voor zich. Daar horen verder geen details meer bij, enkel waar jouw pagina voor staat.

SEO

SEO, Search Engine Optimization, gaat over hoe gemakkelijk jouw website wordt teruggevonden in bijvoorbeeld de Google-zoekresultaten. 'Metadata' (bestaande uit de meta-titel en -tekst) is de tekst die te vinden zal zijn in zoekmachines. Een voorbeeld hieronder:

Hier zie je bijvoorbeeld hoe het zoekresultaat van Pixeo eruit ziet in Google. Hun 'Standaard meta titel' is dan "Pixeo Digitale raadgevers in Arendonk" en hun 'Standaard meta tekst' is "Wij bouwen website en helpen ..."

Het is dus belangrijk dat de tekst die je daar ingeeft een goed beeld geeft over jouw website. Maak het niet te lang, maar ook niet te kort, zodat potentiële klanten weten wat je doet, maar ze het nog wel effectief lezen.

Tip

Voor tips over het schrijven van metadata, lees je best het artikel Verzorg je metadata!

Social media

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven wel enkele sociale mediakanalen op hun naam. Om deze zo goed mogelijk te integreren op de website, en in het geval jouw URL zou veranderen of je extra kanalen zou aanmaken, hebben we hier de mogelijkheid gegeven om ze zelf in te geven.

De 'Standaard OG afbeelding' is een weergave van jouw website wanneer die gedeeld wordt via een sociaal mediakanaal. Hier rechts zie je een voorbeeld van een Facebookpost. De afbeelding die hier getoond wordt, is dus hun standaard OG-afbeelding. Kies hier iets leuks, maar herkenbaar voor, zoals hier het logo.

Je kan de afbeelding vervangen door op het potlood te klikken, of verwijderen door op het kruisje te klikken, al raden we niet aan dat je permanent zonder afbeelding zit.

E-mail

Als laatste zien we de instelling 'E-mailadres'. Daar geef je het e-mailadres in waar ingevulde formulieren naar gestuurd mogen worden. Meer instellingen daarover vind je onder de categorie Formulieren.