Hoe beheer ik mijn gebruikers?

Om aanpassingen te kunnen doen op Geni voor jouw website moet je een gebruiker zijn. Je kan dus ook je gebruikers beheren zodat je extra mensen kan toevoegen om jou te helpen met het onderhouden van je website. Dat kan je gemakkelijk zelf doen in de pagina 'Gebruikers' onder 'Configuratie' in het menu.

Gebruikers toevoegen

Als je gebruikers wil toevoegen, doe je dat door op de blauwe knop 'Toevoegen' te klikken, zoals je hieronder kan zien op de afbeelding. Het volgende scherm zal je vragen om een naam en e-mailadres in te vullen. Naar dat e-mailadres zal dan een link gestuurd worden om zijn/haar eigen wachtwoord in te stellen voor Geni.

Wil je dat de nieuwe gebruiker ook beheersrechten heeft, zodat hij alles kan aanpassen? Dan vink je ook het vakje 'Beheerder' aan.

Gebruikers bewerken of verwijderen

Als je graag de naam, rechten of het e-mailadres van je huidige gebruikers wil bewerken of je wil iemand verwijderen, dan doe je dat door op de drie bolletjes te klikken, zoals hieronder op de afbeelding weergegeven.

Je krijgt dan de optie 'Bewerken' of 'Verwijderen'. Pas nadien aan waar nodig en klik op 'Bewaren' of bevestig dat je de gebruiker wil verwijderen.

Gebruikers een nieuw wachtwoord laten instellen

Het kan wel eens voorkomen dat een gebruiker zijn wachtwoord vergeten is of kwijt is. Daar heb je twee manieren voor om mee te werken:

1. Op het inlogscherm (https://geni-cms.com) laat je hem de knop 'Wachtwoord vergeten' gebruiken. Daarna vult hij zijn e-mailadres in en wordt er een resetlink gestuurd naar zijn e-mail.
  2. Onder 'Gebruikers' verwijder je die persoon volledig, zoals uitgelegd in de vorige alinea. Nadien voeg je hem gewoon terug toe als een nieuwe gebruiker, zoals uitgelegd in de eerste alinea. Hij zal dan een link krijgen in de inbox van zijn e-mailadres om zijn wachtwoord (opnieuw) in te stellen.